ÖĞRENCİLERİMİZ WORLD MATHS DAY ETKİNLİĞİNDE DÜNYA 6.SI OLDULAR Tüm Haberler

AREL Koleji Ortaokul 7. Sınıf öğrencileri MATHLETİCS, 3P Learning ve UNİCEF işbirliği ile düzenlenen ve tüm dünyada 4 milyon öğrencinin katılımıyla gerçekleşen World Maths Day etkinliğinde MATEMATİK ALANINDA DÜNYA 6. sı olmayı başardılar.

7-8 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik kapsamında AREL Koleji Ortaokul 7. Sınıf öğrencileri online olarak dünyanın farklı yerlerinden katılan aynı yaş grubu öğrencilerle matematik alanında yarışma fırsatı yakaladılar. 240’ı aşkın ülkeden 4 milyondan fazla öğrencinin katıldığı World Maths Day etkinliğinde dünya üzerinde aynı gün ve aynı saatte interaktif olarak uygulanmaktadır. Yarışmada; dünyanın farklı ülkelerinden bilgisayar tarafından rastgele seçilen kayıtlı öğrenciler aynı anda 10 farklı zorluk derecesine sahip bölümlerde en çok matematik sorusunu akıldan çözerek en yüksek puanı almaya çalışırlar. Öğrencilerimiz matematik alanında aldıkları bu uluslararası başarının yanında UNİCEF’e önemli bir katkıda bulunarak sosyal sorumluluk görevlerini de başarıyla gerçekleştirdiler.