Haberler

ÖĞRENCİLER AREL KOLEJİ'NDE AKTİF DENEY YARIŞMASINDA BULUŞTULAR Tüm Haberler

AREL Koleji güçlü bir eğitimin yanı sıra “Fen Bilimleri”ne de  verdiği önemle 09 Mayıs 2015 Cumartesi günü Ortaokullar Arası Aktif Deney Yarışması’nı gerçekleştirdi. AREL Kolejinin ülkemizde bilim insanı yetiştirmeye katkı sağlamak, ilköğretimde fen eğitimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri araştırmaya yöneltmek ve buluş yapmanın temeli olan deneysel çalışmalara ilgiyi artırmak amacı ile düzenlenen ve gelenekselleşen “Aktif Deney Yarışması” İstanbul’un farklı birçok bölgesinden okulun katılımıyla giderek büyüyor. Yarışmada bu yıl devlet ve özel orta okullardan katılan öğrenciler tekrar bir araya geldi.

Yarışmaya katılan geleceğin bilim adamları 6.7.sınıf öğrencileri deneylerini AREL Koleji laboratuvarlarında gerçekleştirdiler. Yapacakları deneyleri ve değerlendirme kriterlerini yarışma esnasında öğrendiler. Deneyler 6. ve 7. sınıf Fen ve Teknoloji dersi müfredatından sentezlenerek öğrenci merkezli olarak sunuldu. Öğrenciler grup içinde işbirliğini büyük bir dayanışma içinde gerçekleştirdiler. Yapılan deneyler üniversitelerin öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından her aşamada titizlikle değerlendirildi.  Belirlenmiş sürede yapılan deneylerde süreç ve sonuç değerlendirmesi esas alındı.

Büyük bir heyecanla gerçekleşen ödül töreninde katılımcı tüm okul müdürlüklerine anı plaketi, öğrencilere katılım sertifikası ve dereceye giren öğrencilere de madalyaları verildi. Ayrıca tüm katılımcılara çam fidanı  veren AREL Koleji çevreye karşı duyarlılığını bir kez daha göstermiş oldu.