Dünya Pİ Günü Tüm Haberler

İlk olarak 1988'de ortaya çıkan Dünya Pi Günü, AREL KOLEJİNDE çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi "Dünya Pi Günü" 14 Mart 2017 Salı günü AREL Kolejinde, Matematik Bölümünün düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlk olarak matematik derslerinde Pi sayısıyla ilgili konular işlendi ve öğrencilere Pi sayısı hakkında detaylı bilgiler verildi. Pi sayısının önemine, matematikteki yerine ve matematiğin önemine dikkat çekmek için etkinlikler yapıldı. Öğrenciler pi sayısının ondalık kısmındaki sayıları resmettiler ve 60’a yakın sayıyı panoya sırayla astılar. Ayrıca bilgisayar derslerinde kendi π’lerini tasarlayıp tişörtlerine baskısını çıkardılar. 14 Mart gününde ise kendi tasarladıkları π-tişörtlerini giydiler. Beden eğitimi dersinde π-tişörtlerini giyierek, π silueti oluşturup fotoğraf çekilip anı ölümsüzleştirdiler. Öğrenciler evlerinde hazırlayıp getirdikleri π-kurabiyelerini gün içerisinde arkadaşlarıyla paylaşarak Pi gününü kutlamış oldular.