Haberler

AREL ÖĞRETMENLERİ YENİ AKADEMİK YILA HAZIR Tüm Haberler

AREL Koleji akademik kadrosu 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılına hazırlanmak üzere düzenlenen seminer dönemini tamamladı. Açılış programı için düzenlenen keyifli bir kahvaltıda bir araya gelen öğretmenler ve idari kadro seminer öncesinde buluşup yaz tatilinin değerlendirmesini yaptılar.

ARELl Koleji otorize bir Uluslararası Bakalorya okulu olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılı seminer dönemi çalışmaları kapsamında ilk hafta bünyesine yeni kazandırdığı akademik personel ile; IB Programları Misyonu, IB Standartları PYP Temel öğeleri: Kavramlar, Bilgi (PYP temaları), Beceriler, Öğrenen profili, Tutumlar, Eylem, PYP Ünite Planı oluşturma, Sorgulama Çemberi, Sorgulama Aşamaları, Değerlendirme, Kapsam, Sıralamalar konularında ön oryantasyon çalışmalarını tamamladılar.

Daha sonraki hafta tüm akademik kadronun katılımı ile yürütülen çalışmalarda IB ve MEB Müfredatlarının kazanımları detaylı bir şekilde analiz edilerek 2018-2019 özgün AREL Koleji PYP Sorgulama Programı oluşturdular.

4 Hafta yoğun bir şekilde devam eden 2018-2019 akademik kadro güz seminer programından bazıları: PYP Aksiyon planı analizi, IB Standartları ile SWAT Analizi, Tüm sınıflarımızın 1. ve 2. PYP Ünite planlama oturumları, Rehberlik birimi seminerleri (Arel Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü akademisyenlerince– CAS Envanteri, Sınıf içi Yönetim İhtiyaçları, Farklılaştırılmış Eğitim, Eğitimde Ödül ve Ceza, Doğanın Dengesi Üzerine “ Toprak Ana Masalları” kitabı üzerinden Sorgulama-Çocuklar için Felsefe Atölyesi Eda Doğançay.