Haberler

AREL ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK İSTANBUL AVRUPA BÖLGE FİNALLERİNDE Tüm Haberler

AREL Koleji Öğrencileri TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Kimya ve Biyoloji alanlarında İSTANBUL AVRUPA BÖLGESİ FİNALİSTLERİ arasına girmeye hak kazandı.

Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak amacıyla bu yıl 52.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda AREL Öğrencileri de ekip halinde çalışarak ürettikleri özgün projeleriyle fark yarattılar.
KİMYA alanında öğrencilerimiz Ali Yağız Yılmaz ve Enis Ayata’nın elektroeğirme tekniği ile yaptıkları "Çörek Otu, Aloe Vera, Siyah Pirinç İçeren Sinerjik Etkili Yeni Nesil Nanoteknolojik Cilt Maskesi: HİBROÇAP" adlı projeleri sinerjik etki taşıyan cildi nemlendirerek ölü gözeneklerden arındıran ideal bir cilt maskesi özelliği göstererek finalist olmaya hak kazandı.
BİYOLOJİ alanında öğrencilerimiz Azra Zeynep Ertunç ve Selina Hatipoğlu’nun menisküs hastalığını iyileştirmeye yönelik elektroeğirme ve dondurarak kurutma tekniği ile ürettikleri "Menisküs Yırtığı Hastalığını İyileştiren ve Yastık Görevi Gören Yeni Nesil Hibrit Doku Materyalinin Nanoteknoloji ile Üretimi" adlı projeleri de finalist olmaya hak kazandı.
Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.