AREL ÖĞRENCİLERİ İZMİR UZAY KAMPI'NDA Tüm Haberler

Öğrencilerimizin bilimsel vizyonunu güçlendirmek, uzay bilimleri ve astronomiye olan ilgilerini artırmak amacıyla "İzmir Uzay Kampı"na gezi düzenledik. Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ilk ve tek Uzay kampı olan İzmir Uzay Kampı'nda eğitim programına katılan öğrenciler, uzay, gezegenler, gök cisimleri, astronotlar ve astronotların yaşam koşulları hakkında bilgi sahibi oldular. Bilimsel deneyler gösterisi, uzay mekiği sistemleri ve NASA simülatörleri hakkında uygulamalı eğitim alma imkanına sahip oldular. Uzay bilimleri alanında eğitim programı olarak uygulanan gezide öğrenciler, ay ve uzay gibi daha az yer çekimli ve yer çekimsiz ortamlarda hareket deneyimi sağlayan simülatörleri denediler. Öğrencilerimiz Uzay Kampı’nda eğlenceli bir atmosferde takım halinde birlikte çalışırken sorumluluk ve özgüven kazandılar.