AREL Anaokulu

Eğitim Öğretim Çalışmalarımız

Yaratıcı Sanat Çalışmaları

Bireysel ya da proje grup çalışmaları sınıf öğrenmelerinin rehberliğinde sanat ve seramik atölyelerinde gerçekleştirilir.
Bu çalışmalar sonucunda çocuklarımız hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirme, sorumluluk alma, kendi ilgi alanlarının farkına varma ve malzemeleri kullanma becerileri kazanır.
AREL Anaokulunda düzenlenen Geleneksel İcatlar ve Mucitler Günü’nde çocuklarımız tasarladıkları ve çeşitli malzemeler kullanarak 3 boyutlu hale getirdikleri projelerinin amacını  ve aşamalarını anlatan bir sunum yaparlar. Projelerini tüm veliler ve arkadaşları ile paylaşırlar.
Yaratıcılığın özenle desteklendiği okul öncesi dönemde, çocuklarımız kendilerine sunulan çeşitli malzemeleri kullanarak zihinlerinde yarattıkları imgeleri gerçeğe (ürüne) dönüştürürler.

Fen ve Doğa Çalışmaları

Bu çalışmalarla çocuklarımızın gözlem yapma, veri toplama ve verileri yorumlama becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.
Çalışmalar, sorgulama üniteleri doğrultusunda laboratuvar öğretmenleriyle birlikte fen laboratuvarında gerçekleştirilir.

Çevre İnceleme Gezileri

İlk Yıllar Programı (PYP) doğrultusunda etkin öğrenmeyi sağlamak için sorgulama üniteleriyle bağlantılı olarak çevre inceleme ve kültür gezileri düzenlenir. Bu geziler araştırma , sorgulama, bilgiye ulaşma ve bilgiyi yorumlama, keşfetme gibi becerilerin kazanılmasına olanak sağlar.

Portfolyo Sunumları

Çocukların yıl boyunca yarattığı özgün çalışmalar gelişim dosyalarında toplanır. Yıl sonunda öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile portfolyo dosyasının içindeki gelişim sürecine ait çalışmalardan bazıları seçilir. Öğrenci, eğitim teknolojilerini kullanarak bu çalışmalarıyla bir sunum hazırlar ve bunu PORTFOLYO SUNUM GÜNÜ’nde ailesiyle paylaşır.

Kulüp Çalışmaları

Anaokulumuzda öğrencilerimizin çok yönlü gelişimlerini destekleyici YÜZME, BALE, SERAMİK, SATRANÇ, DRAMA, JİMNASTİK, ÇOCUK YOGASI  gibi branşların yer aldığı kulüp çalışmaları yapılır. Bu aktiviteler için tüm çocuklarımız AREL Spor ve Kültür Kompleksi’nin sunduğu olanaklardan da yararlanırlar.